PROIECT DE COOPERARE “QR4ALL”


Cu bucurie si mandrie va informam ca Proiectul de cooperare “QR4ALL” depus de Asociatia GAL Regiunea Rediu – Prajeni in parteneriat cu alte 8 GAL-uri din judetul Iasi, in cadrul Măsurii 19 LEADER din PNDR sub-măsura 19.3 – Componenta B, a fost declarat selectat la finantare conform Raportului de Selecție publicat pe site-ul MADR, pozitia 4 – Asociatia GAL “Colinele Iasilor” coordonator proiect – vizualizează aici Raportul de selecție).

Proiectul va fi finanțat în cadrul măsurii 19 LEADER din PNDR, sub-măsura 19.3 – Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală, Componenta B – Implementarea activităților de cooperare ale GAL-urilor selectate.

Proiectul de cooperare QR4ALL are ca obiectiv general stimularea turismului prin identificarea și valorificarea obiectivelor locale din teritoriile GAL-urilor partenere, utilizând metode inovative și interactive.        

Valoarea totala a proiectului: 1.207.906,00 euro

Bugetul eligibil al partenerului GAL Regiunea Rediu – Prăjeni: 87.427,00 euro.

Prin proiect vor fi achizitionate de către GAL Regiunea Rediu – Prăjeni: 20 biciclete mountain-bike + cască protecție, 3 ATV cu echipamente de protecție, 1 ATV realizare și întreținere trasee.

Scopul proiectului este de a crește vizibilitatea zonelor acoperite de grupurile de acțiune locală prin intermediul utilizării noilor tehnologii, contribuind la creșterea imaginii și identității turistice specifice fiecărei zone.  Astfel, dezvoltarea gradului de cunoaștere a zonelor turistice de către populație poate duce la majorarea numărului de turiști care pot alege ca destinație de vacanța una din zonele ocupate de teritoriile GAL-urilor partenere.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Consolidarea capacității echipei de proiect și stimularea implicării comunității în identificarea și valorificarea resurselor turistice.

2. Realizarea unei aplicații software interactive cu elemente QR care va centraliza informații privind obiectivele turistice identificate, harta interactiva, trasee turistice.

3.  Realizarea unui ghid turistic inovativ in format digital cu elemente QR, adaptat persoanelor cu deficiențe de vedere și auz și publicarea pe site-ul proiectului.

4. Promovarea potențialului turistic al zonei prin organizarea de tururi demonstrative si festivaluri locale.

Pentru informații referitoare la stadiul proiectului urmăriți site-ul www.gal-rediu-prajeni.ro sau pagina de Facebook a Asociației GAL Regiunea Rediu – Prăjeni.